Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2007 12:58 - Новият блог на Министър Грънчарова или как "с прозрачност винаги може да се стигне по-далеч"
Автор: integragroup Категория: Бизнес   
Прочетен: 679 Коментари: 0 Гласове:
0



Инициативата е финансирана по Комуникационната стратегия. Цялата издръжка на сайта, включително техническата поддръжка, струват 3 200 лева за година.

Блогът ми е покана към младите да участват в политиката. Един интернет-сайт не може да бъде панацея за повишаване на прозрачността в управлението, но със сигурност „...С прозрачност винаги може да се стигне по-далеч” – това съобщи на 22 август министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, представяйки на брифинг своята инициатива за създаване и поддръжка на блог и информационен сайт. Именно цитираната фраза е девизът на интернет-инициативата на министъра.

Тя поясни, че политиката на прозрачност е основен принцип, който придобива още по-голяма актуалност в навечерието на местните избори. Целта е чрез интернет-сайта Грънчарова да може да комуникира директно с гражданите по различни въпроси от политиката и всекидневието. Тези, които искат да участват в дискусията, трябва да посочват име и електронен адрес. Анонимни постинги няма да се публикуват, каза Грънчарова.

Адресът на блога не е с типичното за официалните институционални сайтове разширение „bg” – блогът на Грънчарова е www.gerganagrancharova.eu. „Все още нямам отговор сама за себе си на въпроса, дали прозрачността има определени граници, някакъв лимит”, каза г-жа Грънчарова пред журналисти. Тя каза още, че ако инициативата се окаже успешна, тя ще бъде добър импулс за останалите политици.

Сайтът съдържа две основни части – информационна и диалогична. В информационната част сред рубриките се откроява „Европейски съюз” – в която са събрани най-важните документи, включително за първи път на български всичките 233 страници от Проектодоговора за изменение на Договора за Европейския съюз и Договора за създаване на Европейската общност .

Надявам се до октомври Договорът да стане факт – каза на пресконференцията Гергана Грънчарова.

В рубриката „Добри практики” идеята е да бъде давана видимост на редица положителни примери от проекти с европейска насоченост, като първият от тях – който вече фигурира на сайта – се отнася до гражданското наблюдение върху работата на съдилищата в Североизточна България.

Началото на „Обществено мнение” е сложено с импровизирана анкета, създадена от екипа на министър Грънчарова, с която се търси мнението на посетителите на сайта й за това, коя от отделните институции в България може да се определи като най-прозрачна и кой конкретен политик има най-голям принос за прозрачността. Целта на интернет-анкетата е да се изпробва българското разбиране за важността на принципа за прозрачност в управлението, поясни министърът по европейските въпроси.



Тагове:   блог,   как,   може,   новият,   министър,   Далеч,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: integragroup
Категория: Бизнес
Прочетен: 290818
Постинги: 302
Коментари: 68
Гласове: 61
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930